Nimic nu este întâmplător pe lumea asta. Așa ne place să credem, și nici întâlnirea noastră cu Bianca nu a fost întâmplătoare. A venit la momentul potrivit, într-un context potrivit: acela în care aviația comercială își revine la normal, dupa doi ani grei, în care a fost puternic afectată.

Bianca și-a dorit foarte mult să devină însoțitor de bord, noi doar i-am dat aripile să zboare!

Cine este Bianca și cum ai descrie-o?

O tânără în vârstă de 25 de ani, din județul Bacău, o optimistă incurabilă, cu simțul umorului, foarte perseverentă și determinată când își propune sa atingă un obiectiv, o persoană de încredere pe care te poți baza.

Cum ai ajuns să visezi la o meserie de Cabin Crew?

Visul acesta a venit pe fondul pandemiei, în timpul căreia am lucrat doar online, ceea ce a dus la o senzație tot mai acută că stagnez în timp și spațiu, iar totul în jurul mereu părea că evoluează într-o direcție sau alta. Simțeam nevoia de o schimbare majoră, de o activitate dinamică și provocatoare, care să mă scoată cu totul din zona de confort, iar meseria de insotitor de bord a fost pentru mine varianta ideală.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Inițial m-am documentat în legătură cu ce presupune această meserie, din toate sursele pe care le-am putut găsi disponibile pe internet. Asa am descoperit Train Aviation, si am inceput sa citesc blogul lor.

În perioada aceea am văzut în social media un ad în legătură cu un open day organizat de Train Aviation la București. Am participat la acel open day, am cunoscut oamneni noi, dornici ca si mine sa devina insotitori de bord.

Asa am aflat de cursul organizat de Train Aviation, cursul Initial EASA Cabin Crew Attestation si am hotarat sa urmez acest curs, pentru a putea obtine Atestatul EASA, care sa ma ajute sa aplic pentru un job de insotitor de bord. După ce am obținut Atestatul, am participat la un interviu pentru job-ul de cabin crew pentru o companie aeriena romaneasca noua,  ce va incepe sa opereze in curand.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Pentru că felul meu de a fi și abilitățile arătate in timpul interviului au fost compatibile cu ceea ce căutau recrutorii în acel moment. Cel mai mult cred că au contat atitudinea pozitivă, empatia, atenția la detalii, perspicacitatea, dar și faptul că am un background educational în domeniul psihologiei.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

Înainte lucram ca și consultant în resurse umane pentru o agenție de headhunting din București. Cred ca a contat faptul că poziția de consultant în resurse umane a presupus interacțiunea cu un volum destul de mare de persoane, adaptarea stilului de comunicare la fiecare în parte și înțelegerea nevoilor fiecăruia. Ca si jobul de insotitor de bord, lucrul cu oamenii. Iar mie imi place sa lucrez cu oameni, chiar daca avem personalitati diferite, si de aici si nevoi diferite. Dar sunt o fire extrem de comunicativa, iar faptul ca zi de zi voi fi in contact cu oameni diferiti, din diverse categorii sociale si de diverse nationaliati si culturi diferite, ma bucura.

Ce ai învățat din fiecare experiență sau interacțiune umană avută până acum?

Din fiecare experiență am învățat că singurele limite sunt cele pe care mi le pun eu singură și că există în mine determinarea, curajul și aptitudinile necesare pentru a face față provocărilor cărora te supune meseria de cabin crew.

Te-ai pregătit alături de Train Aviation în cadrul unui curs de obținere a Atestatului EASA de însoțitor de bord, la București.. Cum ți s-a părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Training-ul, atât în ceea ce privește informațiie teoretice, cât și partea de abilități practice ce trebuiesc dobândite, cât și atitudinea traineri-lor, s-au ridicat la un nivel înalt de profesionalism. Totul a fost aplicat la situații practice și reale pe care le poți întâlni în meseria de cabin crew, astfel încât la finalizarea cursului să fi deprins deja cunoșțințele și aptitudinile necesare pentru a putea desfășura cu succes această frumoasă meserie. Au fost 6 zile pline, dar intense.

În momentul angajării la operatorul aerian la care lucrez acum, am făcut un curs de conversie, în cadrul companiei, pe tipul de avion pe care vom opera. Învăț și voi învăța în continuare, și îmi place enorm ceea ce fac acum!

Ce sfat ai oferi celor care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Pe toți cei care își doresc să lucreze ca însoțitor/însoțitoare de zbor îi sfătuiesc să își asculte întotdeauna intuiția și să își urmeze visul, pentru că de foarte multe ori cei care ne pun cele mai multe piedici suntem noi înșine. Înscrieți-vă cât mai curând la acest curs de obținere a Atestatului de zbor, cu Train Aviation, INITIAL EASA Cabin Crew Attestation, și nu veți regreta!

Sunt foarte multe joburi pe piață în acest moment, o mulțime de companii aeriene din Europa și din România angajează însoțitori de bord. Este șansa voastră pentru a dfescoperi lumea!

Sky is the limit.

Bianca

Daca doriti sa deveniti insotitori de bord, acum e momentul ! 

Va puteti inscrie ACUM la cursul INITIAL EASA Cabin Crew Attestation din 23-28 Septembrie, de la Bucuresti. Veti obtine Atestatul EASA in 6 zile!

Detalii si inscrieri la office@trainaviation.ro

Leave A Comment