Ioana ne-a trecut pragul nu o dată, ci de două ori. Ne-a fost cursantă la doua dintre cursurile Train Aviation. Și ne-am îndrăgostit de ea, de energia ei debordantă, de râsul absolut molipsitor și de caracterul ei frumos. 

Vrem să aflați puțin din povestea ei din aviație, să vă bucurați împreună cu noi și de ce nu, să îi urmați exemplul.

Cine este Ioana și cum ai descrie-o?

Ioana e mereu veselă și mereu pusă pe glume. Îi place să încurajeze și să ajute, și poți să te încrezi în ea cu orice. Muncește mult, pentru că e pasionată de ceea ce face, iar restul timpului îl petrece cu oamenii dragi ei. Adoră să exploreze locuri noi și să descopere chestii interesante (fie că e vorba de evenimente, piese de teatru, muzee, lucruri, mâncare, etc.) Ioana e caldă și empatică. 

Cum ai ajuns să visezi la o meserie de cabin crew?

Când aveam vreo 6-7 ani, i-am spus mamei că vreau să mă fac stewardesă când voi crește mare. Mama mi-a spus că sub nicio formă  fiica ei nu va fi servitoare pe avion… Mama nu știa prea multe despre meseria de însoțitor de bord, și abia mai tarziu a ajuns să înțeleagă cât de valoroasă și de respectată este această meserie.

După spusele mamei, nu am mai avut însă curajul să visez la asta, până când am făcut 26 de ani și am realizat că niciun job nu mă satisface, și că trebuie să îmi urmez visul de a zbura, de a deveni însoțitor de bord.

Și asta am făcut!

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job? 

În primul rând am realizat ca nu mai vreau să lucrez pentru compania la care eram. Și atunci am început să mă interesez de ce am nevoie pentru a putea participa la un interviu pentru o companie aeriană. Mi-am facut CV-ul, am fost într-un studio pentru pozele profesionale necesare,  mi-am completat profilul de LinkedIn și am început să aplic la posturile care mi se păreau potrivite mie.

Și așa am ajuns să zbor ca însoțitor de bord pentru o companie din Orientul Mijlociu. 

O experiență extraordinară, pe care nu aș schimba-o cu nimic de pe lumea asta! Jobul m-a format ca om, m-a maturizat, m-a dezvoltat pe plan personal și profesional. A fost cea mai bună alegere din viața mea!

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la inteviu experiența din CV?

 În prezent sunt cabin crew pentru o companie din Europa.  Consider că m-a ajutat destul de mult experiența din CV. În general recrutorii caută oameni cu experiență în customer service, și sunt adesea impresionați de experiența de lucru în Orient. Este o școală de formare foarte bună, te învață ce este toleranța, răbdarea, atenția la detalii, respectul pentru persoane din culturi diferite, religii diferite, te invață să lucrezi în echipă, să dai dovadă de responsabilitate și reziliență.

Ce ai învățat din fiecare experiență?

Where there’s a will, there’s a way.

Am învățat că trebuie să am rabdare, chiar și atunci când simt că mi se sfâșie inima, și că întotdeauna pot să obțin tot ce îmi doresc dacă sunt perseverentă. 

Am învățat că nicio munc nu rămâne nerăsplătită, că trebuie să te dezvolți constant și să dai 120% din tine în orice întreprinzi. 

Am învățat că oamenii sunt alunecoși, și că singura persoană în care trebuie să mă încred sunt eu, și asta mi-a dat multă putere. 

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a ta crezi că a contat cel mai mult?

Procesul de recrutare este un proces de vânzare-cumpărare. Trebuie să știi să te vinzi, să iți evidențiezi calitățile care știi că te recomandă pentru postul pe care vrei să îl obtții. Eu am mizat pe caracterul meu jovial și comic pentru a destinde atmosfera mai sobră de la interviu. Două-trei glume finuțe, un zâmbet larg și mult entuziasm. Important este să fii tu, pentru că toți avem ceva diferit de altii, ceva special. Atitudinea naturală este cea care cântărește foarte mult. Recrutorii își doresc să vadă oameni calzi, prietenoși, cu o atitiudine pozitivă și încrezători în ei.

Te-ai pregătit alături de Train Aviation în cadrul unui curs de obținere a Atestatului EASA de însoțitor de bord, la București.. Cum ți s-a părut training-ul și interacțiunea cu trainerii ?

Foarte, foarte fain! Sincer… m-am distrat învățând. Trainerii știu exact cum să conducă lecțiile și să își citească elevii, astfel încât cursul să nu fie niciodată plictisitor sau prea obositor. Au un mod foarte modern și plăcut de a preda și sunt calzi și helpful. Cel mai frumos mi s-a părut că toată lumea era atât de dornică să fie prezentă, să participe încât discuțiile curgeau într-un mod atât de natural… Mai mare plăcerea să înveți într-un mediu așa de pozitiv. 

Extrem de profesioniști, iar faptul că acest curs este în limba engleză este un avantaj maxim. Engleza este limba aviației internaționale, și așa ai ocazia să exersezi vorbitul în public, să treci peste frica asta cu ușurință.

Acest curs INITIAL EASA Cabin Crew Attestation mi se pare cel mai bun produs de pe piața din România! Faptul că dureaza doar 6 zile, este ținut în limba engleză și la sfarșitul acestor 6 zile obții certificatul, constituie un avantaj enorm ! Timpul este extrem de prețios, iar raportul calitate preț este de necontestat! 

Nici nu ai nevoie de mai mult, pentru că după obținerea Atestatului, poți aplica imediat la orice companie aeriană din România și Europa. După ce treci de interviu, compania aeriană îți mai face un curs, gratuit, de conversie pe tipurile de avioane pe care zboară.

Vă sfătuiesc să vă luați acest certificat EASA cât mai repede, pentru că sunt foarte multe companii aeriene care angajează acum, și e păcat să nu profitați de acest moment. 

Ce sfat ai oferi celor care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Nu mai pierdeți timpul!!! Înscrieți-vă la acest curs Initial EASA Cabin Crew Attestation cu Train Aviation, și nu veți regreta. 

Începeți chiar acum să depuneți toate eforturile pentru a deveni cabin crew, pentru că merită! Este cea mai frumoasă meserie din lume, deși poate fi și destul de dificilă uneori, dar pentru personele cu “dor de ducă” și dornice să descopere lumea, este o binecuvântare. Go for it! Start now! 🍀✈️❤️

Ioana

Daca doriti sa deveniti insotitori de bord, acum e momentul !

Va puteti inscrie ACUM la cursul INITIAL EASA Cabin Crew Attestation din 23-28 Septembrie, de la Bucuresti. Veti obtine Atestatul EASA in 6 zile!

Detalii si inscrieri la office@trainaviation.ro

Leave A Comment